Bli expert på Battlefield 1

Som de flesta vet som kanske har lite koll på tv-och dataspelsbranchen, släpps Battlefield 1 idag. Som man kan förvänta sig, kommer inte alla vapen passa din spelstil;  och vissa vapen och klasser är inte lika effektivt som andra. Att veta vilka vapen man ska använda  kan betyda skillnaden mellan att vara en krigshjälte på slagfältet, eller att man helt enkelt bara blir statistik för hur många gånger fienden har dödat det andra laget. Jag tänkte att jag skulle ta lite paus från att prata om Free Spins och bonusar och istället snacka lite om ett av årens bästa spel.

Nyckeln ligger i vilken klass du väljer, och jag tänkte att jag skulle gå igenom alla klasser i Battlefield 1 lite snabbt, så ni har en aning om vilken som passar dig bäst.

battlefield-1-main-banner

Assault-klass

Det tar ett tag att vänja sig vid de nya (se gamla) vapen. Överfalls- klassen erbjuder en hel rad med olika kulsprutepistoler som är extremt effektiva från nära håll, men är inte effektiva när det hjäller att döda fiender på avstånd. Vill du döda många fiender i snabb takt ska du välja denna klass, och hålla dig i mer trånga utrymmen och undvika öppna fält

Scout-klass

En av mina personliga favoriter  är scout-klassen eller prickskytte-klassen som man också kan kalla den. Denna klass är perfekt för dig som gärna planerar ditt nästa drag, och inte tycker det är jobbigt att ligga och vänta längre stunder. Inte jättemycket har förändrats i scout-klasser sedan i tidigare Battlefield-spel, de flesta dödande skotten kommer fortfarande från ett avstånd när man minst anar det.

Medic-klass

Medic kanske inte ser ut som den mest tilltalande klassen att vara i Battlefield 1, men faktum är att den har en hel del fiffiga funktioner som de andra klasserna saknar. Ett exempel är såklart att du kan heala dina kamrater, samt att du har ett halvautomatiskt gevär som funkar prima på medeldistans.

Support-klass

Battlefield 1:s suport-klass påminner mig mycket om de gamla goda spelrundorna man hade i de tidigare spelen. Det är onekligen tillfredsställande att  tömma ett helt magasin av en av de kraftfulla k-pistarna som finns tillgängliga i spelet, och även fast dessa vapen väger en del –  så blir du kungen på slagfältet.